Gemeente Veldhoven kiest voor Apollo platform

De gemeente Veldhoven kiest voor het Apollo platform van Shintō Labs. De keuze voor dit platform sluit aan bij de ambitie van de gemeente om meer datagedreven te werken. De gemeente werkt al samen met Shintō Labs bij een datagedreven aanpak van de woningbouwopgave en nu dus ook in het veiligheidsdomein. Apollo gaat de gemeente ondersteunen in het verwerken van signalen, het doen van vervolgonderzoek en het plannen van acties en interventies voor een betere aanpak van ondermijning.

De gemeente Veldhoven kwam in contact met Shintō Labs na een marktverkenning waarbij meerdere leveranciers zich hebben gepresenteerd. Op basis van een demonstratie van de mogelijkheden is de gemeente verder in gesprek gegaan. Wat vooral aansprak is dat Apollo een datagedreven en signaalgestuurde aanpak in 1 systeem combineert. Daarnaast is het Open Development Programma waarin gemeenten met elkaar samenwerken en gezamenlijk doorontwikkelen en leren een wenkend perspectief.

Verbeteren informatiepositie

Bij de aanpak van ondermijning is (bestuurlijke) weerbaarheid een belangrijk sleutelbegrip. Het verstevigen van de informatiepositie is een randvoorwaarde voor deze weerbaarheid. Hierdoor kan ondermijning vroegtijdig wordt gesignaleerd en kan er integraal wordt doorgepakt. In het verlengde hiervan wil de gemeente haar werkproces optimaliseren van het efficiënt en effectief verwerken van signalen op het gebied van ondermijning. Door de integratie van het privacy protocol in Apollo vindt deze verwerking plaats op zorgvuldige manier.

Onderdeel van een community

Door gebruik te maken van Apollo wordt de gemeente Veldhoven onderdeel van een community van overheidsorganisaties die samen werken en ontwikkelen aan een datagedreven aanpak van ondermijning. Apollo kent namelijk het Open Development Programma. Het achterliggende principe van dit programma is dat iedere organisatie of individu kan bijdragen en daar vervolgens van kan meeprofiteren. Meer concreet: als gemeente ‘A’ iets ontwikkeld heeft, kan gemeente ‘B’ daar gebruik van maken en andersom, zonder dat daar extra kosten mee gemoeid zijn. Zo ontwikkelen we samen aan een mooier en veiliger Nederland.

Meer informatie of een demo?

Wil je meer weten over Apollo of zelfs een keer een demonstratie? Check dan de productpagina over Apollo.

Relevante links

Whitepapers

Nieuws

Blogs

Webinars

Praktijkcases

Productinformatie

Research

Foto credits: Gemeente Veldhoven