Gemeente Ede kiest voor de Woningbouw Monitor

Eind vorig jaar heeft de gemeente Ede opdracht verstrekt voor de implementatie van de Woningbouw Monitor. De gemeente werkt al samen met Shintō Labs in het sociaal domein en in het veiligheidsdomein en nu dus ook in het ruimtelijk domein. De keuze voor de Woningbouw Monitor onderstreept de ambitie van de gemeente om datagedreven werken ook bij woonbeleid op een hoger niveau te tillen.

De Woningbouw Monitor is een software oplossing ontwikkeld met en voor gemeenten. De kern van de oplossing bestaat uit het beheer en visualisatie van data over de woningproductie: ofwel welke woningbouw projecten zijn gepland of lopen er in de gemeente en wat is de status daarvan. De gemeente Ede hield deze informatie bij in spreadsheets, maar liep tegen de grenzen aan van Excel.

Flexibel rapporteren

Ook het rapporteren naar de verschillende belanghebbenden, zoals de raad, beleidsmedewerkers en de provincie was arbeidsintensief en had niet altijd de gewenste kwaliteit. Door de uitwisseling van data slimmer te organiseren en de presentatie beter te automatiseren met hulp van de Woningbouw Monitor, kan de gemeente Ede de voortgangsrapportages straks direct opvragen en delen.

Rapporteren aan provincie

De huidige fase van de implementatie van de Woningbouw Monitor is vrijwel afgerond. Er wordt nog gekeken hoe data op een eenvoudige manier kan worden uitgewisseld met de provincie Gelderland. René Salm, projectleider bij de gemeente Ede: ‘Ik ervaar de samenwerking met Shintō Labs als zeer prettig. Ze zijn meedenkend, nemen initiatief, schakelen snel en hebben verstand van zaken.’

Meer weten?

Heb je belangstelling voor de Woningbouw Monitor? Wil je zien hoe deze werkt? Vraag dan een demo aan of kijk het webinar terug!

Zie ook

Webinar

Videos

Whitepapers

Nieuws

Blogs

 Testimonials