Gemeente Hollands Kroon kiest voor het Apollo platform

De gemeente Hollands Kroon kiest voor het Apollo platform van Shintō Labs. De gemeente wil een  integrale aanpak op fenomenen, branches en locaties ontwikkelen waar sprake is van ondermijning dan wel gebieden die hiervoor kwetsbaar zijn. Apollo gaat de beleidsmedewerkers openbare orde & veiligheid van de gemeente ondersteunen in het verwerken van signalen, het doen van vervolgonderzoek en het plannen van acties en interventies. De gebruikers van Apollo worden bij de analyse ondersteund met een privacy protocol om signalen nader te analyseren conform de huidige wet- en regelgeving.

De gemeente Hollands Kroon kwam in contact met Shintō Labs tijdens een kennissessie met gemeentes in de regio waarin de mogelijkheden werden besproken van een datagedreven aanpak van ondermijning in het buitengebied. Op basis van een demonstratie van de mogelijkheden is de gemeente verder in gesprek gegaan. In die periode was Shintō Labs ook al bezig om de resultaten van de vele ontwerp- en ontwikkeltrajecten in het veiligheidsdomein bij elkaar te brengen in het nieuwe Apollo platform. Voor de gemeente Hollands Kroon een mooi moment om een volgende stap te zetten.

Microsoft Azure cloud

Hollands Kroon geniet bekendheid als innovatieve gemeente. In 2016 besloot zij als één van de eerste gemeenten om haar werkomgeving, applicaties en ICT-infrastructuur te migreren naar de Azure cloud van Microsoft. Apollo draait eveneens op Microsoft Azure en beschikt over de mogelijkheid om data gepseudonimiseerd te verwerken. Dit betekent dat data versleuteld wordt opgeslagen in Apollo en dat deze alleen binnen de eigen cloud omgeving van de gemeente na een overwogen beslissing kan worden ‘ontsleuteld’. Dit biedt voordelen in het waarborgen van de privacy en de informatieveiligheid bij het verwerken en analyseren van de gegevens.

Onderdeel van een community

Door gebruik te maken van Apollo wordt de gemeente Hollands Kroon onderdeel van een community van overheidsorganisaties die samen werken en ontwikkelen aan een datagedreven aanpak van ondermijning. Apollo kent namelijk het Open Development Programma. Het achterliggende principe van dit programma is dat iedere organisatie of individu kan bijdragen en daar vervolgens van kan meeprofiteren. Meer concreet: als gemeente ‘A’ iets ontwikkeld heeft, kan gemeente ‘B’ daar gebruik van maken en andersom, zonder dat daar extra kosten mee gemoeid zijn. Zo ontwikkelen we samen aan een mooier en veiliger Nederland.

Meer informatie of een demo?

Wil je meer weten over Apollo of zelfs een keer een demonstratie? Check dan de productpagina over Apollo.

Relevante links

Whitepapers

Nieuws

Blogs

Webinars

Praktijkcases

Productinformatie

Research