Whitepaper ‘Van maatschappelijke opgave naar datagedreven toepassing’

In dit white paper beschrijven we een aanpak gebaseerd op design thinking en de lean startup methode. Deze aanpak is gelokaliseerd naar de context van de overheid waarbij onder andere het valideren van data hypotheses, het vaststellen van privacy consequenties en de verhouding van kosten en baten, in zo kort mogelijke tijd inzichtelijk gemaakt wordt. We laten zien hoe u dit kunt toepassen binnen uw organisatie en geven bovendien illustratieve voorbeelden zodat u hier direct mee aan de slag kunt.

Vul het formulier in om het white paper aan te vragen!

Webinar Woningbouw Monitor met de gemeente Eindhoven

Begin 2018 hebben we samen met de gemeente Eindhoven het prototype van de Woningbouw Monitor omgezet in een werkende oplossing. Deze oplossing is per direct beschikbaar in de cloud voor alle gemeentes. Het doel van de Woningbouw Monitor is om beter en sneller inzicht te krijgen in  woningbouwproductie, en het maken van prognoses. De oplossing is gebaseerd op één centrale bron zodat eigen spreadsheets en lijsten tot het verleden behoren. Verschillende beleidsadviseurs wonen hebben verschillende vraagstukken, dus hebben we de Woningbouw Monitor ontworpen zodat iedereen zelf kan filteren en die gegevens kan opvragen die ze nodig hebben voor hun vraagstukken.

Vul het formulier in om het webinar terug te kijken!

Webinar Ondermijning & Fraudedetectie met de gemeente Zaanstad

Begin dit jaar hebben we samen met de gemeente Zaanstad een prototype ontwikkeld voor een beschrijvende analyse te maken van datagedreven ondermijning en fraudedetectie. Zaken zoals woon- en adresfraude, hennepteelt en ook onderwerpoverstijgende signalering om organisaties beter in staat te stellen te acteren op ondermijningsvraagstukken. Samen met Tom Pots van de gemeente Zaanstad hebben we daarom dit webinar gehouden. Tom vertelt naast hun visie op datagestuurd werken ook hoe ze met privacy vraagstukken omgaan.

Vul het formulier in om het webinar terug te kijken!

Webinar Datagestuurd Milieutoezicht door de gemeente Eindhoven

Vorig jaar hebben we samen met de gemeente Eindhoven een datagedreven toepassing ontwikkeld om ‘onbekende bedrijven’ met een milieurisico op te sporen. In de tussentijd hebben we niet stil gezeten. Op basis van feedback van de gemeente Eindhoven en andere organisaties hebben we een nieuwe versie van de Milieu Navigator ontwikkeld. Samen met Melvin van Lieshout van de gemeente Eindhoven hebben we daarom een webinar op donderdag 9 november gehouden. Hierin vertelt Melvin over zijn ervaringen met datagestuurd milieutoezicht.

Vul het formulier in om het webinar terug te kijken!