Aanpak

Shintō Labs heeft een aanpak ontwikkeld waarbij we stapsgewijs toewerken naar een datagedreven oplossing. Het startpunt is een mooi vraagstuk waarbinnen we gezamenlijk op zoek gaan naar een ‘challenge’ in de Challenge Fix. Het resultaat vormt de opmaat naar de Design Sprint waarin we in vijf dagen een idee omzetten in een prototype.

Naast het prototype geven we antwoord op hypotheses die we formuleren en op de vraag of het de moeite waard is om verder te investeren in de oplossing van het vraagstuk. Als uit de validatie van de Design Sprint blijkt dat het prototype voldoet, gaan we het ontwikkelen in de Solution Rush.

Kenmerkend voor deze aanpak is dat er met timeboxing gewerkt wordt. De Challenge Fix duurt nooit langer dan één dag. De Sprint nooit langer dan één week en de Solution Rush nooit langer dan acht weken. Wij geloven dat dit dé manier is om in korte stappen echt effectief te kunnen zijn. Dat is de kracht van deze aanpak. Dat is de kracht van Shintō Labs.

process

‘Een Design Sprint is een perfecte methode om als gemeente direct aan de slag te gaan met datagestuurd werken.’ Lees het hele interview. 

“Shintō Labs is voor mij een sterke partner om mee te sparren. Samen kijken we hoe we data op het juiste moment kunnen inzetten.’ Lees het hele interview.

‘Voor gemeenten is het de kunst om slim met elkaar samen te werken zodat je niet allemaal het wiel hoeft uit te vinden.’ Lees het hele interview.

Meer weten over de Shintō Design Sprint?

Lees in het whitepaper ‘Van challenge naar datagedreven toepassing’, hoe de Shintō Design Sprint werkt en hoe u effectief datagedreven kan werken!