Aanpak

Shintō Labs heeft een aanpak ontwikkeld waarbij we stapsgewijs toewerken naar een datagedreven oplossing. Het startpunt is een mooi vraagstuk waarbinnen we gezamenlijk op zoek gaan naar een ‘challenge’ in de Challenge Fix. Het resultaat vormt de opmaat naar de Design Sprint waarin we in vijf dagen een idee omzetten in een prototype.

Naast het prototype geven we antwoord op hypotheses die we formuleren en op de vraag of het de moeite waard is om verder te investeren in de oplossing van het vraagstuk. Als uit de validatie van de Design Sprint blijkt dat het prototype voldoet, gaan we het ontwikkelen in de Solution Rush.

Kenmerkend voor deze aanpak is dat er met timeboxing gewerkt wordt. De Challenge Fix duurt nooit langer dan één dag. De Sprint nooit langer dan één week en de Solution Rush nooit langer dan acht weken. Wij geloven dat dit dé manier is om in korte stappen echt effectief te kunnen zijn. Dat is de kracht van deze aanpak. Dat is de kracht van Shintō Labs.

process

Masterclass Datagestuurd Werken

Wil u graag aan de slag gaan met datagestuurd werken? Zoekt u naar meer draagvlak bij uw directie of management team? Dan is onze masterclass ideaal voor u! Lees verder…