Syllabus cursus ‘Design Sprinten voor Sprint Masters’

In deze syllabus vind je een gedetailleerde beschrijving van onze Design Sprint aanpak gebaseerd op design thinking en de lean startup methode. De ideale handleiding voor Sprint Masters!

Whitepaper ‘Een datagedreven aanpak van ondermijnende criminaliteit’

In dit whitepaper beschrijven we hoe een datagedreven aanpak kan helpen bij een betere en gerichter bestrijding van ondermijning.

Webinar ‘Woningbouw versnellen met de dynamische Projectenkaart’

Brigitte Cavens en Rob Krabbenborg, beleidsadviseurs Wonen van de gemeente Eindhoven vertellen over de hoe je met de dynamische Projectenkaart  de ‘versnelingsopgave’ kan monitoren.

Whitepaper ‘Van maatschappelijke opgave naar datagedreven toepassing’

In dit white paper beschrijven we onze Design Sprint aanpak gebaseerd op design thinking en de lean startup methode. Hoe komen we van vraagstuk naar werkende oplossing?

Webinar ‘Gebiedsgericht werken aan leefbaarheid en sociale veerkracht’

Michiel Oomen, programmamanager digitale innovatie, Esmee Jonk, onderzoeker, en Martine van Boekel, adviseur sociaal domein van de gemeente Eindhoven vertellen over de BuurtKijker.

Webinar ‘Monitoren Woningbouwopgave in gemeente Ede’

Beleidsadviseur Wonen Eric Schrik en GIS specialist Dick ten Dam van de gemeente Ede vertellen over de datagedreven aanpak van de woningbouwopgave met de Woningbouw Monitor.

Webinar ‘Zicht op mensen met een (psychische) kwetsbaarheid’

Moniek Veldhoven, Jeroen van de Ven en Carien van Caam van de gemeente Eindhoven vertellen over hoe ze zicht kunnen krijgen op mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Webinar ‘Dataplatform Sociaal Domein bij de gemeente Ede’

Frank Keeris, informatie manager sociaal domein van de gemeente Ede vertelt over de hoe het Dataplatform Sociaal Domein de gemeente helpt om datagedreven te werken.

Webinar ‘Monitor Maatschappelijke Opvang met Gemeente Eindhoven’

Het doel van de Monitor Maatschappelijk Opvang is om snel inzicht te krijgen waar de omvang van het aantal dak- en thuislozen, hoe de begeleiding verloopt en welke aanpak het meest effectief is.

Webinar ‘Risico Radar Ondermijning met Bureau Beke’

Het doel van de Risico Radar Ondermijning is om op basis van open bronnen en open data realtime zicht te krijgen op risico’s op ondermijnende fenomenen in een gemeente.

Webinar ‘Kamerverhuur met de gemeente Eindhoven’

Rogier van der Molen, juridisch adviseur van de gemeente Eindhoven laat zien hoe data analyse helpt bij het krijgen van zicht op kamerverhuur en/of woningsplitsing.

Webinar ‘Ondermijning & Fraude met de gemeente Zaanstad’

In dit webinar vertellen we samen met de gemeente Zaanstad hoe het combineren van meerdere bronnen niet alleen signalen geeft maar ook de mogelijkheid om op basis daarvan diepteonderzoek te doen.

Webinar ‘Woningbouw Monitor met gemeente Eindhoven’

In dit webinar vertelt Brigitte Cavens, beleidsadviseur Wonen van de gemeente Eindhoven over de totstandkoming van de Woningbouw Monitor en hoe zij het gebruikt in de praktijk.

Whitepaper ‘Oplossing voor datagestuurd woonbeleid’

In dit white paper beschrijven hoe je met slimme data analyse zicht krijgt op zowel woningvoorraad, woningproductie en woningbehoefte voor modern woonbeleid.

Webinar ‘Monitor Vakantieparken met Bureau Beke’

Samen met dr. Henk Ferwerda van Bureau Beke vertellen we over de ontwikkeling van de Monitor Vakantieparken. In één oogopslag zicht op de kwaliteit van vakantieparken in uw gemeente of provincie.

Webinar ‘AI & Deep Learning in het zaaksysteem’

In dit webinar vertellen we samen met Circle Software over Djumalytics. Hoe we documenten op basis van AI en deep learning automatisch classificeren en opslaan in het zaaksysteem.

Webinar ‘Milieu Navigator samen met gemeente Eindhoven’

Melvin van Lieshout, senior adviseur toezicht & handhaving van de gemeente Eindhoven vertelt hoe data analyse helpt bij het vinden van ‘onbekende’ bedrijven met milieurisico.