Shintō Labs Team

Small, smart and simply brilliant. Een klein team van seasoned professionals en jong talent met grote ambitie: maximale impact maken. In alles wat we doen houden we vast aan onze kernwaarden: hoge kwaliteit, no nonsense, én: we get things done! Dat is de reden waarom klanten met ons willen werken. Lean aanpak, slimme oplossingen, maximale impact.

Mignon Wuestman
Data Scientist

Dr. Mignon heeft in 2015 haar master Innovation Sciences aan de Eindhoven University of Technology cum laude behaald. Daarna is ze gestart met haar promotie aan de Universiteit Utrecht die ze in juni 2020 heeft afgerond. Mignon combineert haar briljant brein met ongekende creativiteit: in haar vrije tijd speelt ze cello en maakt ze indrukwekkende creaties zoals waterverfportretten en met fotografie. Deze left-right-brain combinatie zet ze in bij Shintō Labs in haar rol als Sprint Master en product management. Ooit wil ze haar eigen B&B met een geit in de tuin.

Remko Duursma
Data Scientist

Dr. Remko is de Data Scientist met de meeste internationale Shiny ervaring. Jaren in de VS gewoond (en Ph.D. behaald) en ‘Down under’ onderzoek gedaan en  Shiny trainingen gegeven op het hoogste niveau. Dit drukke internationale programma wisselde Remko af met lokale natuur – en met name vogels. Binnen Shintō Labs is Remko als Data Scientist actief en bedenkt, ontwerpt en 0ntwikkelt hij de mooiste en slimste Shiny apps.

Theo van Elsberg

Theo van Elsberg 
Cloud DevOps

Theo is z’n omgeving altijd al een stap voor: hij ontwikkelde al aan het internet voordat we wisten dat het bestond, masterde CD-ROM’s bij Philips terwijl menigeen nog met floppy’s in de weer was, en werkte ruim voor Google aan full text retrieval. Inmiddels heeft Theo zijn oog laten vallen op SpaceX en probeert misschien wel eerder een vlag op Mars te plaatsen. In de tussentijd zet hij al zijn opgebouwde data engineering kennis op om in het product engineering team mee te bouwen aan het Shintō Labs Analytics Platform. In de avond uren knutselt Theo rustig verder en is geen koffieautomaat veilig.

Wesley Brants
Data Scientist & Ph.D. Student

Wesley Brants is afgestudeerd Data Scientist aan de TU/e. Wesley is de koning van de netwerken en zingt met het grootste gemak Neo4J en het vernieuwde G-Core. Met abonnementen op alle streaming-services en abonnementen op verschillende cinema’s is Wesley bovendien op de hoogte wat allemaal hot is. Wesley combineert zijn rol als Data Scientist met plannen om een Ph.D. titel te behalen in – jawel – netwerkanalyses!

Jurriaan Souer
CPO 

Dr. Jurriaan speelt al 15 jaar in softwareland. Met enige jaren ervaring in Silicon Valley heeft hij het Lean Startup principe eigen gemaakt en heeft altijd wel een anekdote paraat. Product Management is the name of his game, en ‘Lean’ is zijn pace — het resultaat van zijn tijd in the valley. Binnen Shintō Labs zet Jurriaan zijn Lean-aanpak in om de rol van Product Strategist vorm te geven en klantvraag te vertalen naar product. Vraag hem naar koken om een vlammend betoog over ‘sous vide’ te horen. Verder loopt Jurriaan graag hard.

Martijn Heijstek
Data Scientist

Martijn is de afgestudeerd Data Scientist aan de UvA met een een passie voor interdisciplinair onderzoek en crime science. Klinkt als: Shintō Labs! Met een achtergrond in kunstmatige intelligentie houdt Martijn zich met name bezig met het ontwikkelen van complexe modellen en algoritmes. Als hobby doet hij onderzoek aan het NSCR. Daarnaast heeft Martijn een voorliefde voor natuur en sporten, in zijn vrije tijd vaak aan het windsurfen mountainbiken, roeien of wielrennen

Luuk Dijkhuizen
Data Engineer

Na zijn stage en onderzoek naar schaalbare database infrastructuren vanuit de Technische Universiteit Eindhoven is Luuk aan de slag gegaan als data engineer. Wil je dus iets weten over data lakes en data pipelines dan is Luuk ‘your guy’. Maar daar houdt het niet op want hij is ook motorrijder, duik ‘enthusiast’, zeilbootkapitein en gitaarleraar. Om maar een paar dingen te noemen. Leonardo da Vinci, eat your heart out!

Bart Rossieau
CEO

Bart heeft ruim 20 jaar ervaring in diverse commerciële functies bij softwarebedrijf Circle Software waarvan zijn laatste 9 jaar in de rol van directeur. Tot voor kort, want  Bart zet zich nu helemaal in om Shintō Labs vorm te geven. Bart houdt van vernieuwing en dynamiek. En om in technologie gedreven omgevingen altijd, soms tot vervelens toe, het belang van klanten centraal te stellen. Bij Shintō Labs zet Bart zijn kennis en netwerk in om verbindingen te leggen met de markt. Bart kent de overheid van binnen en buiten en weet hoe je in politieke omgevingen resultaten kan boeken. Vraag hem naar zijn helden en hoor namen als Miles Davis en Prince. En als hij later groot is, wil hij drummer worden.

Sjoerd van Dijk
MSc Afstudeer onderzoeker

Sjoerd gaat onderzoek doen naar ‘federated online machine learning’ als onderdeel van zijn Master Data Science vanuit de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Merel Pennekamp
MSc Afstudeer onderzoeker

Sjoerd gaat onderzoek doen naar digital twins en data visualisatie als onderdeel van haar Master Data Science vanuit de Technische Universiteit Eindhoven.

Hall of fame

Oud collega’s die op dit moment niet meer actief zijn bij Shintō Labs maar wel hun steen hebben bijgedragen aan het Shintō Labs van vandaag de dag. Onze dank gaat uit naar:

Kees Rusman

Eric van Esch

Paul Kaspers

Bart Thijssen

Bodi Fok

Celine Senden