Shintō Labs Team

Small, smart and simply brilliant. Een klein team van seasoned professionals met grote ambitie: maximale impact maken. In alles wat we doen houden we vast aan onze kernwaarden: hoge kwaliteit, no nonsense, én: we get it done! Dat is de reden waarom klanten met ons willen werken. Lean aanpak, slimme oplossingen, maximale impact.

Eric van Esch   

Geen Shintō Labs platform zonder data scientist! Dat is waar Eric in beeld komt met zijn 25 jaar ervaring in alles wat met analytics en software-ontwikkeling te maken heeft. Zijn opleiding econometrie vormde de basis en jaren productontwikkeling bracht hem waar hij nu is: het kloppend hart van de productontwikkeling binnen Shintō Labs. Alles van Agile tot ‘R’, en van Descriptive tot Prescriptive, you name it; Eric swaggered het allemaal. Vraag Eric naar lerende modellen en je krijgt een flink college over data analytics. Zijn vrije tijd besteedt Eric graag met zijn familie.

Paul Kaspers   

Door opdrachtgevers geroemd als de MacGyver in de IT. Voor Paul is geen platform te hoog of data lake te diep: hij verzint altijd een oplossing! Tools of his trade? you name it: Java? C#? sure thing. Paul kan er mee uit de voeten en wat hij niet kent leert hij in no time. Paul is een data engineer in hart en nieren en bouwt en ontwerpt het Shintō Labs Analytics Platform mee. Op een mooie dag fietst Paul graag door het land. Bij regen leest hij liever een boek of verkent virtuele werelden. Vraag Paul vooral naar z’n old-school Atari!

Theo van Elsberg

Theo van Elsberg   

Theo is z’n omgeving altijd al een stap voor: hij ontwikkelde al aan het internet voordat we wisten dat het bestond, masterde CD-ROM’s bij Philips terwijl menigeen nog met floppy’s in de weer was, en werkte ruim voor Google aan full text retrieval. Inmiddels heeft Theo zijn oog laten vallen op SpaceX en probeert misschien wel eerder een vlag op Mars te plaatsen. In de tussentijd zet hij al zijn opgebouwde data engineering kennis op om in het product engineering team mee te bouwen aan het Shintō Labs Analytics Platform. In de avond uren knutselt Theo rustig verder en is geen koffieautomaat veilig.

Jurriaan Souer 

Dr. Jurriaan is de jongste van het stel maar met ruim 15 jaar ervaring geen groentje. Bovendien de enige die in Silicon Valley gewoond heeft en daarover nog altijd wel een anekdote paraat heeft. Product Management is the name of his game, en ‘Lean’ is zijn pace — het resultaat van zijn tijd in the valley. Binnen Shintō Labs zet Jurriaan zijn Lean-aanpak in om de rol van Product Strategist vorm te geven en klantvraag te vertalen naar product. Vraag hem naar koken om een vlammend betoog over ‘sous vide’ te horen. Verder loopt Jurriaan graag hard.

Kees Rusman   

Met ruim 38 jaar in de software-industrie is Kees met recht een ‘seasoned professional’ te noemen. Kees begon zijn loopbaan bij Philips en groeide door naar diverse directiefuncties, waaronder bij Circle Software en GX Software en heeft zijn analytische vermogen aangescherpt in verschillende adviesrollen bij o.a. Boer & Croon, Datacon en Sparked. Al deze kennis en ervaring gebruikt Kees in zijn rol als algemeen directeur bij Shintō Labs. Vraag Kees vooral naar zijn Rugby verleden voor een aantal sterke verhalen. In zijn vrije tijd rijdt Kees bovendien zijn Harley naar zijn favoriete plek in Spanje.

Bart Rossieau   

Bart heeft ruim 20 jaar ervaring in diverse commerciële functies bij softwarebedrijf Circle Software waarvan de afgelopen 7 jaar in de rol van directeur. Bart houdt van vernieuwing en dynamiek. En om in technologie gedreven omgevingen altijd, soms tot vervelens toe, het belang van klanten centraal te stellen. Bij Shintō Labs zet Bart zijn kennis en netwerk in om verbindingen te leggen met de markt. Bart kent de overheid van binnen en buiten en weet hoe je in politieke omgevingen resultaten kan boeken. Vraag hem naar zijn helden en hoor namen als Miles Davis en Prince. En als hij later groot is, wil hij drummer worden.