WIj hebben samengewerkt met de volgende organisaties:

Een toelichting op enkele geselecteerde projecten:

Gemeente Eindhoven

Met de gemeente Eindhoven werken we aan het bestrijden van Woonoverlast, een betere naleving van Milieuwetgeving, handhaving op Illegaal Kamerverhuur en het inzichtelijk krijgen en voorspellen van de Woningproductie. Lees ook het interview met Gaby Rasters.

Gemeente Zaanstad

Samen met de gemeente Zaanstad bestrijden we Ondermijning en Criminele Samenwerkingsverbanden en maken we met hulp van de Woningbouw Monitor inzichtelijk wat de woningproductie en de woningvoorraad is. Lees ook het interview met Tom Pots.

Gemeente Helmond

Bij de gemeente Helmond hebben we voor het Toetsen van initiatieven tot bouw  de Locatiecheker ontwikkeld en gebruiken ze de Woningbouw Monitor voor het inzichtelijk krijgen en houden van de woningproductie en woningvoorraad. Bovendien gaan we aan de slag voor het bestrijden van Fraude. Lees ook het interview met Gooitske Marsman.

RIEC Rotterdam

Met het RIEC Rotterdam – en in partnership met Bureau Beke – werken we aan een Ondermijningsbeeld op basis van Open Data.

Gemeente Utrecht

Met de gemeente Utrecht hebben we Woningbouw Monitor doorontwikkeld om naast de woningproductie ook de woningvoorraad, de prognose en de woningbehoefte inzichtelijk te maken.

Gemeente Groningen

De gemeente Groningen maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om de woningproductie en de woningvoorraad inzichtelijk te maken. De gemeente Groningen wil bovendien meer samenwerking in de regio en met de Woningcorporaties organiseren

Gemeente Nederweert

Voor de gemeente Nederweert hebben we een Lens Design Sprint gedaan om het Ondermijningsbeeld inzichtelijk te krijgen in het buitengebied – samen met de gemeente Leudal.

Gemeente Heusden

Voor de gemeente Heusden hebben we een Design Sprint gedaan om het Ondermijningsbeeld inzichtelijk te krijgen gericht op horeca.

Gemeente Leudal

Voor de gemeente Leudal hebben we een Lens Design Sprint gedaan om het Ondermijningsbeeld inzichtelijk te krijgen in het buitengebied – samen met de gemeente Nederweert.

NVWA

Bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) hebben we een Design Sprint gedaan op het vinden van data-indicatoren op ongeregeldheden in de zuivelketen.

Gemeente’s-Hertogenbosch

In de gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben we een Design Sprint gedaan op slimme buitenruimtes om met hulp van predictive analytics van meldingen te voorspellen waar de gemeente haar middelen moet inzetten.

RUD Zeeland

De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland maakt gebruik van de Milieu Navigator om onbekende bedrijven met een verhoogd milieurisico op te sporen.

ILT

Met de Inspectie Leefomgeving en Transport hebben we een Design Sprint gedaan voor het vinden van recyclebedrijven die zich niet aan WEEELABEX (Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence) regels houden.

Visma Circle

Visma | Circle Software

Samen met Visma | Circle – ontwikkelaar van zaaksysteem Djuma en dienstverlener aan overheden – hebben we Djumalytics ontwikkeld waarbij we Kunstmatige Intelligentie en TextAnalytics gebruiken voor het slim analyseren van documenten.

RUD Noord Holland Noord

De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland maakt gebruik van de Milieu Navigator om onbekende bedrijven met een verhoogd milieurisico op te sporen.

Gemeente Beemster

De gemeente Beemster maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Gemeente Landsmeer

De gemeente Landsmeer maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Gemeente Purmerend

De gemeente Purmerend maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Gemeente Landsmeer

De gemeente Landsmeer maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Gemeente Waterland

De gemeente Waterland maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Gemeente Wormerland

De gemeente Wormerland maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Lumens

Met Lumens hebben we een Design Sprint gedaan om sociale uitsluiting tegen te gaan. Dit traject was in samenwerking met de gemeente Eindhoven, GGD en het CBS.

Vijfsterren Logistiek

Met Vijfsterrenlogistiek als overkoepeld orgaan en 5 ondernemers in de logistieke sector hebben we een Design Sprint gedaan om te bepalen hoe een optimale clustering van afleverpunten en de plaatsing van depots geoptimaliseerd kan worden.

CBS

Het Centraal Bureau voor Statistiek is betrokken geweest bij meerdere Design Sprints als data leverancier en met analyses. Onder andere het traject met Lumens om sociale uitsluiting tegen te gaan.

GGD Brabant – Zuid Oost

De GGD Brabant – Zuid Oost was actief betrokken bij de Design Sprint rondom sociale uitsluiting met Lumens.

WVDB Adviseurs Accountants

Met WVDB Adviseurs & Accountants hebben we een Design Sprint gedaan op het thema waardebepaling van bedrijven en het ontwikkelen van scenario’s op basis van doelwaarderingen.

VNG Realisatie

In opdracht van VNG Realisatie heeft Shintō Labs meegewerkt aan een workshop dag onder de noemer Gemeente van de Toekomst.

Gemeente Venray

Voor de gemeente Venray hebben we een Masterclass georganiseerd als onderdeel van onze Academy over datagestuurd werken met Big Data.

Gemeente Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam maakt gebruik van de Woningbouw Monitor om regionaal de woningopgave aan te pakken met de andere gemeentes in de regio Zaanstreek Waterland.

Pronexus

Shintō Labs verzorgt een inhouse opleidingstraject voor Pronexus via onze Academy gericht op RStudio Fundamentals om basis datavaardigheden zoals visualisatie, analyse en reporting met RStudio te kunnen.

A&O Fonds Gemeenten

Voor het A&O Fonds Gemeenten organiseren wij een Masterclass als onderdeel van onze Academy binnen het programama van “Leerbijeenkomst Datagedreven werken“.

Euroforum

Voor Euroforum hebben we een Masterclass georganiseerd als onderdeel van onze Academy over datagestuurd werken.

SBO

Voor Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) hebben we een Masterclass georganiseerd als onderdeel van onze Academy binnen het curriculum van “Verkorte opleiding Data Scientist“.