Gemeente Halderberge zet stappen met datagedreven aanpak woningbouwopgave

Hoe kunnen we stappen zetten met datagedreven werken? Met die vraag zocht de gemeente Halderberge contact met Shintō Labs. De gemeente ziet kansen in het slim analyseren van data bij het aanpakken van maatschappelijke opgaven en het verbeteren van haar bedrijfsvoering en dienstverlening. Maar hoe te beginnen? En waar? In die zoektocht kwam de gemeente uit op de woningbouw opgave waar Shintō Labs al een kant-en-klaar instrument voor heeft ontwikkeld: de Woningbouw Monitor.

Zoals veel gemeenten maakt de gemeente Halderberge gebruik van Excel om gegevens bij te houden over de voortgang van de woningbouwprojecten. Op zich is er niets mis met Excel maar het bijhouden en analyseren van deze gegevens kost veel handwerk, is (daardoor) foutgevoelig en kwetsbaar. Daarnaast kostte het veel tijd om rapportages samen te stellen waaronder de jaarlijkse ‘provinciematrix’. Daarnaast verwacht de gemeente dat met de nieuwe ‘Woondeals’ de behoefte aan rapportages lokaal, in de regio en naar de provincie zal toenemen.

De Woningbouw Monitor is een software-oplossing ontwikkeld met en voor gemeenten. De kern van de oplossing bestaat uit het beheer en de visualisatie van data over de woningproductie, zoals de status van de projecten, de aantallen en soorten woningen per project en de locatie van het project. Met handige filters krijg je in één oogopslag inzicht in de gevraagde gegevens. Daarnaast is er een standaardkoppeling met de provincie waardoor de rapportage met 1 druk op de knop kan worden gegenereerd. Ook zijn er mogelijkheden voor het maken van koppelingen en is de oplossing ook in regionaal verband inzetbaar.

Meer weten?

Heb je belangstelling voor de Woningbouw Monitor? Wil je zien hoe deze werkt? Neem dan contact met ons op!

Zie ook

Webinar

Whitepapers

Nieuws

Blogs

 Testimonials

Foto credits: Wikimedia