Gemeente Tilburg kiest voor de Woningbouw Monitor

Onlangs heeft de gemeente Tilburg besloten om de Woningbouw Monitor te gaan implementeren. Dit innovatieve monitoringssysteem stelt beleidsadviseurs wonen, projectleiders en programmamanagers in staat om de woningbouwontwikkeling nauwkeurig te volgen en te analyseren. De gemeente Tilburg zal het systeem in december in gebruik gaan nemen.

De Woningbouw Monitor is een applicatie die ontworpen is om een transparant overzicht te bieden van de woningproductie, woningvoorraad en gerelateerde statistieken. Door gebruik te maken van geavanceerde analysemogelijkheden en rapportagefuncties kunnen gebruikers ook op gebiedsniveau inzichten verkrijgen die essentieel zijn voor effectieve besluitvorming, strategieontwikkeling en voortgangsbewaking op het gebied van woonbeleid. Ook ondersteunt het systeem een geautomatiseerde standaardrapportage naar de provincie Noord-Brabant.

Standaardsoftware

De gemeente Tilburg maakte gebruik van een zelf ontwikkelde maatwerkapplicatie om de gegevens over de woningproductie mee te beheren. Hiermee was de gemeente al een stap verder dan de meeste gemeente die veelal gebruik maken van Excel. De gemeente Tilburg besloot om dit systeem te vervangen omdat zij de voorkeur geeft aan gebruik van standaardprogrammatuur maar ook omdat ze na het zien van de Woningbouw Monitor onder de indruk waren van de volwassenheid en rijke functionaliteit van de oplossing.

Community

De gemeente Tilburg is de 28e gemeente in de provincie Noord-Brabant die met de Woningbouw Monitor aan de slag gaat en 62e gemeente in Nederland. De gemeente wordt hierdoor onderdeel van een groeiende community van gemeenten die samenwerken aan een datagedreven aanpak van de woningbouwopgave.

Meer weten?

Heb je belangstelling voor de Woningbouw Monitor? Wil je zien hoe deze werkt? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan!

Op 7 december a.s. verzorgen we samen met de Provincie Noord-Brabant een webinar waarin we samen met Niek Bargeman van de provincie vertellen hoe we inspelen op de nieuwe ontwikkelingen in 2024 op het gebied van de woondeals, de provincie matrix en monitoring. Inschrijven kan via deze link.

Zie ook

Webinar

Whitepapers

Nieuws

Blogs