Gemeente Land van Cuijk kiest voor de Woningbouw Monitor

De gemeente Land van Cuijk is per 1 januari 2022 ontstaan door een fusie van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. Deze fusie vormde een flinke uitdaging voor de verschillende ambtelijke organisaties. Niet alleen moesten processen opnieuw worden ingericht, ook IT-systemen moesten worden geïntegreerd. Voor de beleidsadviseurs wonen bleek dit een goed moment om aan de slag te gaan met de Woningbouw Monitor als centrale plek voor het beheer en de analyse van data rond de woningbouwopgave.

Voor de ingebruikname van de Woningbouw Monitor gebruikten de afzonderlijke gemeenten Excel als middel om data bij te houden over de voortgang van de woningbouwprojecten in de verschillende gemeenten. Na de fusie waren er meerdere Excel spreadsheets met informatie over de voortgang van de woningproductie. Het beheer van die data kostte veel handwerk en met de toenemende belangstelling van bestuur en raad voor actuele inzichten in de voortgang werd dit alleen maar erger. Nog los van het werk om de periodieke provinciale rapportage te verzorgen; een klus die per gemeente ruim een week werk kostte.

Na het bekijken van een webinar van de gemeente Eindhoven nam de gemeente Land van Cuijk contact op met Shintō Labs om te bespreken op welke manier de Woningbouw Monitor ook bij de eigen gemeente ingezet kon worden. Na een presentatie en demonstratie was men snel overtuigd van de voordelen van de oplossing. De flexibiliteit om vele vragen te kunnen beantwoorden over de woningopgave, het makkelijk kunnen beheren van data op 1 centrale plek én het vullen van de ‘provinciematrix’ met 1 druk op de knop, verbetert het (in)zicht op de voortgang en bespaart heel veel tijd.

Meer weten?

Heb je belangstelling voor de Woningbouw Monitor? Wil je zien hoe deze werkt? Neem dan contact met ons op en vraag een demo aan!

Zie ook

Webinar

Whitepapers

Nieuws

Blogs

 Testimonials

Foto credits: Gemeente Land van Cuijk