Webinar ‘Monitoren Woningbouwopgave in de gemeente Ede’

Monitoren Woningbouwopgave in de gemeente Ede

In maart van dit jaar heeft de gemeente Ede opdracht verstrekt voor de implementatie van de Woningbouw Monitor. De gemeente werkt al samen met Shintō Labs in het sociaal domein en in het veiligheidsdomein en nu dus ook in het ruimtelijk domein. Tijdens dit webinar vertelt de gemeente Ede haar ervaringen bij de implementatie maar ook het gebruik van de Woningbouw Monitor.

Zicht op de voortgang

De Woningbouw Monitor is een software oplossing ontwikkeld met en voor gemeenten. De kern van de oplossing bestaat uit het beheer en visualisatie van data over de woningproductie: ofwel welke woningbouw projecten zijn gepland of lopen er in de gemeente en wat is de status daarvan. De gemeente Ede hield deze informatie bij in spreadsheets, maar liep tegen de grenzen aan van Excel.

Flexibel rapporteren

Ook het rapporteren naar de verschillende belanghebbenden, zoals de raad, beleidsmedewerkers en de provincie was arbeidsintensief en had niet altijd de gewenste kwaliteit. Door de uitwisseling van data slimmer te organiseren en de presentatie beter te automatiseren met hulp van de Woningbouw Monitor, kan de gemeente Ede de voortgangsrapportages direct opvragen en delen.

Delen ervaringen

Omdat we denken dat de leerervaring van de gemeente Ede ook interessant is voor andere gemeenten organiseren Erica Schrik en Dick ten Dam van de gemeente Ede samen met Jurriaan Souer en Martijn Heijstek van Shintō Labs een webinar. Tijdens het webinar vertellen zij hoe de implementatie is gegaan en hoe de Woningbouw Monitor wordt gebruikt en is ingebed in de organisatie.

Opnames en presentatie

Vul het formulier in voor toegang tot de opnames en de presentatie!

Zie ook

Webinar

Videos

Whitepapers

Nieuws

Blogs

 Testimonials

Vul het formulier in en ontvang de opnames en de presentatie:


Sprekers