Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar met de Provincie Noord-Brabant: Update richting 2024 – Woondeals, Matrix en Monitoring

7 december 2023 @ 10:00 - 11:00

Vanuit de provincie is de focus gericht op de bouw van voldoende woningen en het terugdringen van woningtekorten. Ingezet wordt op een realistisch, vraaggericht en flexibel planaanbod, met aandacht voor specifieke doelgroepen en de betaalbaarheid van het wonen. Én met volop ruimte voor nieuwe woonvormen, met een accent op flexwoningen, de huisvesting van ouderen en collectieve wooninitiatieven.

Matrix en Monitor 2024-2026
hoe, wat en waarom

De Woningbouw Monitor is een software-oplossing, ontwikkeld met en voor gemeenten, die helpt bij de monitoring op lokaal, regionaal en provinciaal niveau. De kern bestaat uit het beheer en de visualisatie van een breed scala aan gegevens over de gemeentelijke woningbouwplanning en -productie. De Monitor levert ook de ‘provinciale matrixgegevens’. De ‘provinciale’ matrix bestaat al zo’n 15 jaar en heeft door de jaren heen z’n waarde bewezen als effectief instrument om gezamenlijk zicht te hebben en te houden op de woningbouwplanning en -programmering in Brabant. De ervaring leert echter, dat er ook altijd wel vragen zijn over de matrix, waar we in dit webinar op in zullen gaan.

Daarnaast neemt de behoefte aan (aanvullende) data over ‘bouwen en wonen’ toe. Nieuwe opgaven en vraagstukken dienen zich aan, bijvoorbeeld vanuit diverse Rijksprogramma’s,  de landelijke monitoring én de Regionale Woondeals. Wat er de komende tijd zoal aan nieuwe informatiebehoefte gaat spelen, hoe dit in de Woningbouw Monitor kan worden opgenomen, wat dit aan inzichten oplevert voor gemeenten, regio’s en provincie en wat dit betekent voor uw werk, lichten we eveneens toe in dit webinar.

Softwarematig zal Shintō Labs de nodige voorbereidingen treffen, zodat u altijd optimaal kunt aansluiten op de groeiende informatiebehoefte over de voortgang van de woningbouw, de samenstelling van het planaanbod en de mate waarin dat aanbod voorziet in de verander(en)de vraag.

Stel uw vragen vooraf, en wij nemen ze mee.

Naast onze eigen toelichting willen we u vooral de ruimte geven om vragen aan ons te stellen. Vul het onderstaande formulier in, zodat wij uw vragen kunnen behandelen tijdens het Webinar.

Sprekers

Niek Bargeman
Senior adviseur
‘Bevolking en Wonen’,
Provincie Noord-Brabant

Martijn Heijstek
Data Scientist
Shintō Labs

Jurriaan Souer
Product Strategist
Shintō Labs

Terugkijken

Het webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. Wil het terugkijken? Stuur dan even een email naar bart@shintolabs.nl

Foto credits: Ümit Yıldırım on Unsplash

Gegevens

Datum:
7 december 2023
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Microsoft Teams

Organisatoren

Provincie Noord-Brabant
Shintō Labs

Gegevens

Datum:
7 december 2023
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Microsoft Teams

Organisatoren

Provincie Noord-Brabant
Shintō Labs