Provincie Groningen kiest voor de Woningbouw Monitor

Eindhoven, december 2023 – De provincie Groningen maakt vanaf nu gebruik van de Woningbouw Monitor.  De gemeente Groningen maakte al sinds 2019 gebruik van de monitor en nu gaan de overige negen Groningse gemeenten samen met de provincie ook van start met het systeem. Door gebruik te maken van de Woningbouw Monitor wil de provincie de gemeenten ondersteunen in het monitoren van de voortgang van de woningbouwopgave en de regionale woondeals. Zo kan de provincie samen met haar gemeenten betere analyses maken en meer inzicht krijgen in de voortgang van de woningbouw, met versnelling tot gevolg.  

De  Woningbouw Monitor is een applicatie die ontworpen is om een transparant overzicht te bieden van de woningproductie, woningvoorraad en gerelateerde statistieken. Door gebruik te maken van geavanceerde analysemogelijkheden en rapportagefuncties kunnen gebruikers inzichten verkrijgen die essentieel zijn voor effectieve besluitvorming, strategieontwikkeling en voortgangsbewaking op het gebied van woonbeleid.

Kortom, het bieden van een monitoringsysteem dat zowel lokale controle als regionale samenwerking mogelijk maakt, kan een effectieve manier zijn om de woningbouwopgave aan te pakken en de sturing van de woningbouwproductie te verbeteren. De Woningbouw Monitor zal ook bijdragen aan een betere coördinatie en samenwerking tussen de provincie en de gemeenten, waardoor de uitdagingen in de woningbouwsector gezamenlijk worden aangepakt.

Meer weten?

Heb je belangstelling voor de Woningbouw Monitor? Wil je zien hoe deze werkt? Neem dan contact met ons op!

1 Het betreft de gemeente Groningen, Westerkwartier, Het Hogeland, Midden-Groningen, Eemsdelta, Oldambt, Stadskanaal, Veendam, Westerwolde, Pekela.

Zie ook

Webinar

Whitepapers

Nieuws

Blogs

Foto credits: Alexei Maridashvili on Unsplash