Training R en RStudio Fundamentals

De kracht van onze aanpak is dat we razendsnel, concrete resultaten leveren. De belofte van een Design Sprint: in vijf dagen van idee naar een toetsbaar werkend prototype. Voor het snel bouwen van geavanceerde prototypes gebruiken we R, RStudio en Shiny. Met deze training leer je de basisbeginselen van R en RStudio.

Voor wie is de training bedoeld?

Je hebt al wat ervaring met het werken met BI-tools zoals Qlikview en PowerBI maar wil graag naar een hoger niveau, naar advanced analytics. Je wil wat verder gaan dan je met ‘point-and-click’ software kan bereiken. Misschien heb je al wat ervaring met programmeren maar dit hoeft niet. Je kunt deze cursus volgen als je nog nooit ‘R’ hebt gebruikt maar ook voor mensen die al een beetje ervaring hebben kunnen veel leren.

Wat leer je in de training?

In deze training zul je een stevig fundament leggen in R en het gebruik van RStudio. Je leert een reeks aan vaardigheden die je meteen in kan zetten in de praktijk. Denk daarbij aan basis data vaardigheden zoals visualisatie, analyse en reporting. Verder is het doel om je genoeg kennis bij te brengen zodat je zelf nog verder kunt gaan in het ontdekken en toepassen van geavanceerde analyses in R. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basis van de ‘R’ taal, de RStudio omgeving, het opzetten van een workflow.
  • Data vaardigheden : lezen, manipuleren en samenvatten en combineren van data en speciale data types.
  • Visualisatie vaardigheden: visualiseren van data met base graphics and ggplot2.
  • Analytische vaardigheden: basis statistiiek, regressie & classificatie.
  • Reporting vaardigheden: geautomatiseerde rapportages me rmarkdown.

Wat moet ik nog meer weten?

Het betreft een driedaagse cursus. Elke dag bestaat uit 2 sessies van 3,5 uur en een lunchbreak daartussen. Elke sessie bestaat typisch uit 1-1,5 uur demonstratie en 2-2,5 uur zelf aan de slag op basis van de trainingsmaterialen inclusief voorbeeldcode en oefeningen). Vragen kunnen doorlopend worden gesteld tijdens dit proces. De trainingsmaterialen zijn exclusief voor deze training ontwikkeld en kunnen nergens anders worden verkregen.

Andere trainingen

Prijs

EUR. 1.250,-

Boek nu!Overig

  • Trainingen vinden online plaats.
  • Cursisten gebruiken eigen laptop.
  • De opleidingsomgeving incl. alle oefeningen worden door ons verzorgd.
  • De duur van de training is 2 dagen.
  • Prijzen gelden per cursist en zijn exclusief BTW.

Onze trainers

Dr. Remko Duursma is een zeer ervaren wetenschapper en docent. Hij gebruikt R als sinds 2001, met name voor zijn wetenschappelijke werk. In zijn vorige rol als Associate Professor aan de Western Sydney University in Australië, heeft hij R en RStudio cursussen ontwikkeld, en biedt deze nu aan via Shinto Academy. De cursussen waren zeer populair met een gemiddelde waardering van 4.6 (op een schaal van 1-5 met 191 respondenten).

Dr. Jurriaan Souer heeft zijn master Informatica afgerond aan de Universiteit van Utrecht en is daarna gepromoveerd in de Informatiekunde. Jurriaan heeft bij Shintō Labs de rol van Product Strategist en is daarvoor een paar jaar actief geweest in Silicon Valley. Jurriaan is de mede-bedenker van de Design Sprint van Shintō Labs en heeft deze methode al meer dan 20 keer succesvol toegepast bij overheden in de rol van Sprint Master.

Wat anderen zeggen

Binnen de Borg werken we aan een project over de inzetbaarheid van biosensoren binnen de forensische psychiatrie. Voor dit project wilden we een Shiny App ontwikkelen waarmee we zowel de visualisatie als de analyse en rapportage van fysiologische signalen in één dashboard wilden hebben. Hier hadden we zeer specifieke kennis van geavanceerd programmeren in R voor nodig. Shintō Labs bood ons een cursus op maat waarmee we binnen 4 werkdagen een eerste prototype hebben kunnen maken! Je kon aan de trainer merken dat hij wist waar hij mee bezig was, bovendien wist hij complexe materie eenvoudig uit te leggen. We hebben ontzettend veel geleerd in zeer korte tijd!

Bij Remko Duursma van Shintō Labs heb ik een Shiny-training van vier dagdelen gevolgd. Remko was erg kundig en goed voorbereid en we kregen goede feedback op door onszelf ontwikkelde apps. Ik heb tijdens deze cursus heel veel geleerd over R in het algemeen en over Shiny in het bijzonder. Remko bracht veel praktijkervaring mee en dat werkte voor mij erg inspirerend!

I have historically used online self paced courses which are much inferior to this style of classroom/lab teaching. The instructors possessed a great knowledge of the R language and were able to teach it well