Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Risico Radar Ondermijning

10 september 2019 @ 15:00 - 16:00

Shintō Labs heeft in samenwerking met het RIEC Rotterdam en Bureau Beke een webinar georganiseerd over de Risico Radar Ondermijning. Het doel van de Risico Radar Ondermijning is om op basis van open bronnen en open data realtime zicht te krijgen op risico’s op ondermijnende fenomenen in een gemeente.

Realtime ondermijningsbeeld

Het doel van de Risico Radar Ondermijning is om op basis van open bronnen en open data realtime zicht te krijgen op risico’s op ondermijnende fenomenen in een gemeente. Het RIEC maakt nu ook dergelijke ondermijningsbeelden voor de gemeenten in de regio Rijnmond, echter dit kost veel handwerk van analisten en het is slechts een momentopname.

Open data en bronnen als uitgangspunt

Bureau Beke heeft een systematische literatuursearch uitgevoerd en interviews met experts afgenomen om zicht te krijgen op delictsoorten, modus operandi en mogelijke indicatoren binnen het thema ondermijning. Samen met medewerkers en analisten van het RIEC zijn de opbrengsten van de literatuursearch en interviews vertaald naar indicatoren en mogelijke open data en openbare bronnen.

Prototype voor schaalbare oplossing

Shintō Labs heeft de vastgestelde indicatoren en bronnen op basis van data science vertaald naar een datagedreven applicatie via de Shintō Design Sprint methode. Dit geeft medewerkers van de betreffende gemeente op een intuïtieve manier, en op near real-time basis, inzicht in risico’s op ondermijning. Het doel is dat de RRO snel en makkelijk schaalbaar is naar andere gemeenten in de regio Rotterdam maar ook daarbuiten.

Terugkijken

Tijdens het webinar hebben we de de aanpak toegelicht en het prototype gedemonstreerd. Voor een webinar heb je alleen maar een desktop/tablet met geluid en Internet-verbinding nodig. Wil je het webinar terugkijken? Vul dan onderstaande formulier in:

N.B. het webinar is alleen toegankelijk voor overheidsprofessionals op het gebied van openbare orde en veiligheid!Relevante links

Webinars

Casebeschrijving

Blog

Research

Gegevens

Datum:
10 september 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,
Site:
https://www.shintolabs.nl/event/webinar-risico-radar-ondermijning/

Locatie

GoToMeeting

Organisatoren

Shintō Labs
Bureau Beke
RIEC Rotterdam

Gegevens

Datum:
10 september 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,
Site:
https://www.shintolabs.nl/event/webinar-risico-radar-ondermijning/

Locatie

GoToMeeting

Organisatoren

Shintō Labs
Bureau Beke
RIEC Rotterdam