Webinar Woningbouw versnellen en monitoren met de dynamische Projectenkaart

Dynamische Projectenkaart voor zicht op de versnellingsopgave

Om het tekort aan woningen in Nederland op te lossen zullen er veel meer en sneller nieuwe woningen moeten worden gebouwd. Ook in de gemeente Eindhoven wordt gewerkt aan een zogenaamd versnellingsplan. Het is daarom cruciaal om zicht te hebben op de (toekomstige) bouwinitiatieven maar vooral ook op de resultaten. Tijdens dit webinar wordt verteld en gedemonstreerd hoe de dynamische Projectenkaart hierbij kan helpen.

Versnellingsopgave

De gemeente wil op elk willekeurig moment kunnen zien waar ze staat in de versnellingsopgave. Ze wil niet alleen de actuele stand van zaken kunnen zien, maar ook weten wat er afgelopen tijd gebeurd is, waar de versnelling (nog) niet werkt, waarom niet en waar de versnellingsinspanningen wel haar vruchten afwerpen.

Doorontwikkeling Woningbouw Monitor

De gemeente werkt al jaren met de Woningbouw Monitor, waarin alle plannen, initiatieven en projecten gevolgd worden. Output van de Woningbouwmonitor bestaat echter vooral uit veel data (cijfers). Om deze meer visueel te maken hebben we onlangs een dynamische en realtime Projectenkaart, een soort versnellingsdashboard, gemaakt op basis van de data uit de Woningbouw Monitor.

Design Sprint als uitgangspunt

In februari 2021 is een zogenaamde (mini) Design Sprint gedaan, waarbij een kleine expertgroep samen met Shintō Labs in korte tijd een prototype van de beoogde dynamische Projectenkaart heeft ontwikkeld. Dit prototype is vervolgens in diverse validatiesessies door verschillende disciplines binnen de organisatie getest en gevalideerd. Op basis daarvan is besloten dit door te ontwikkelen tot een werkende oplossing.

Delen ervaringen

Omdat de Projectenkaart ook inzetbaar is voor andere gemeenten vertellen Brigitte Cavens en Rob Kranenborg, beleidsadviseurs Wonen van de gemeente Eindhoven, samen met Jurriaan Souer van Shintō Labs hierover tijdens dit webinar. Zij vertellen hoe het versnellingsdashboard is ontstaan, hoe vervolgens via een Design Sprint een prototype is gebouwd en hoe het is doorontwikkeld tot wat het nu is.

Opnames en presentatie

Vul het formulier in voor toegang tot de opnames en de presentatie!

Vul het formulier in en ontvang de opnames en de presentatie:Sprekers

Zie ook

Webinar

Videos

Whitepapers

Nieuws

Blogs

 Testimonials