Shintō Labs lanceert Academy

We hebben al meerdere overheidsorganisaties geholpen om datagedreven te werken. De kracht van onze aanpak is dat we razendsnel, concrete resultaten leveren. Met onze Shintō Design Sprint methode werken we in vijf dagen van idee naar een toetsbaar werkend prototype. Een methode die in de praktijk zijn waarde meer dan heeft bewezen.

Zelf doen

Steeds vaker kregen we de vraag van onze klanten of wij onze kennis wilden overdragen. De methode werkt zo goed en het aantal maatschappelijke vraagstukken dat je kan oppakken zo talrijk, dat onze klanten ook zelf wilden leren Design Sprinten. En dat kan nu via de Shintō Labs Academy. Naast een training Design Sprinten voor Sprintmasters hebben we ook een training Design Sprinten voor Data Scientists. Want beiden zijn nodig en beiden horen dit als team te doen.

Prototypes bouwen

Als vervolg kunnen data scientists ook leren hoe je in korte tijd prototypes kan bouwen. Omdat het ontwerp van het prototype feitelijk bij het Sprintteam ligt en je als data scientist vooraf nooit weet wat wordt bedacht, heb je tooling nodig die flexibel is en je in staat snelt om razendsnel te bouwen. Met de cursus R/Shiny leren we data scientists of analisten hoe je dat kan doen.

‘R’ en R/Studio

Als basis voor ons platform (en zeker voor de modellen die we ontwikkelen) gebruiken wij ‘R’ en R/Studio. Zeker als je prototypes om wil zetten in werkende en schaalbare oplossingen is een goede kennis van deze ’taal’ en ontwikkelomgeving onontbeerlijk. Zeker voor data analisten die nu werken met BI-tools en relatief ‘platte’ dashboards maken is R/Studio een mooie omgeving om door te groeien naar advanced analytics. Voor hen zijn twee trainingen beschikbaar: Fundamentals voor mensen zonder kennis van ‘R’ en Advanced voor mensen met basiskennis maar die willen verdiepen.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons trainingsaanbod? Kijk dan op de Academy website voor meer info en de mogelijkheid om je in te schrijven voor trainingen.

Andere links