Vijfsterren Logistiek is een samenwerkingsverband van overheid en bedrijfsleven in Noord-Oost Brabant gericht op de sector agrifood en logistiek. Het gezamenlijke doel: een krachtige en duurzame sector realiseren in Noordoost-Brabant en profilering van de regio als logistieke hotspot. Innovatie is één van de thema’s die hoog op de agenda staat.

Data science heeft de toekomst
Belangrijke driver voor innovatie is het slim gebruik maken van data. Ook de agrifood- en logistieke sector kan niet meer om data science heen. De mogelijkheden zijn oneindig en kansen zijn er volop. Zo zorgen algoritmes voor compleet geautomatiseerde planningsprocessen. En door ritteninformatie te verzamelen, kunnen wachttijden worden verkort.

Design Sprint
Vijfsterren Logistiek biedt ondernemers in de regio een unieke kans om (geheel kosteloos) een Design Sprint te gaan doen. In select gezelschap kiezen we een thema en werken we samen aan een datagedreven prototype. Een model om ‘dataficatie’ in te zetten in organisaties in de agrifood- en logistieke sector.

Seminar
Als opstap hiernaartoe organiseert Vijfsterren Logistiek het seminar ‘Dataficatie in Agrifood en Logistiek’. Op 17 mei van 8:30 uur tot 11:30 uur in het Logistics House in Oss. Experts Jan Depping (Microsoft), Didy Arnold (TKI Agri & Food) en Jurriaan Souer (Shintō Labs) vertellen uitgebreid over het thema en hoe u dataficatie kunt inzetten in uw organisatie.

Bekijk het complete programma op de website van Vijfsterren Logistiek.

Het seminar wordt mede mogelijk gemaakt door AgriFood Capital en mede uitgevoerd door Vijfsterren Logistiek, Microsoft en Shintō Labs.