Naar datagestuurd woonbeleid

Hoe groot is jouw woningopgave? Hoeveel woningen moet jouw gemeente de komende jaren bijbouwen? Weet jij exact hoe de huidige woningvoorraad is opgebouwd? Hoeveel eengezinswoningen? Hoeveel huur en hoeveel koop? Weet jij of de geplande woningproductie aansluit bij de doelstellingen? En belangrijker nog: of dat aansluit bij de woningbehoefte in jouw gemeente? Baseer je het woonbeleid op gevoel of op feiten?

We hebben samen met de gemeente Eindhoven een webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar vertelt Brigitte Cavens hoe zij de Woningbouw Monitor gebruikt en geeft ze een demonstratie. Ook beantwoordt zij veel vragen van het publiek. Je kunt het webinar terugkijken via onderstaand formulier!Voor beleidsadviseurs Wonen

De Woningbouw Monitor is gemaakt door en voor beleidsadviseurs Wonen. Geen gedoe meer met Excel spreadsheets, geen dagen werk meer aan het opstellen van rapportages bijvoorbeeld voor de provincie. Alles met één druk op de knop onder hand bereik.

Wat anderen vinden

De Woningbouw Monitor bespaart me veel tijd. Met de rapportage aan de provincie waren we vroeger weken zoet. Nu is dat met 1 druk op de knop geregeld!

Brigtte CavensGemeente Eindhoven

Geen lange ontwikkeltrajecten maar snel aan de slag. We profiteren van de ontwikkeling die Eindhoven heeft gedaan en voegen nu ook zelf nieuwe functionaliteit toe. Samen Organiseren in optima forma!

Marcel DuffhuisGemeente Utrecht

De woningopgave als is een enorme uitdaging voor de regio, maar we hadden niet met een druk op de knop de juiste stuurinformatie in beeld. Ook had geen van de gemeenten één platform in huis dat meerdere gemeenten kon bedienen. Daarom hebben we voor de Woningbouw Monitor gekozen.”.

Tom PotsGemeente Zaanstad

Rijke functionaliteit

De Woningbouw Monitor bevat de volgende functionaliteiten:

  • Dashboard met de belangrijkste kengetallen
  • Filteren en doorzoeken woningdata
  • Alle data op een kaart zichtbaar
  • Makkelijk rapportages maken voor bijv. wethouder
  • Standaardrapportages voor de provincie
  • Voorspelling van de woningproductie
  • Vergelijking  productie met woningbehoefte
  • Zelf woningprojecten beheren
  • Standaard integratie met o.a. de BAG

Samen Organiseren

De Woningbouw Monitor wordt samen doorontwikkeld. En ontwikkeling wordt maar één keer betaald en beschikbaar gesteld aan de andere gebruikers. Zo wordt iedere Euro maar één keer uitgegeven. Onder de noemer ‘Samen Organiseren’ ondersteunt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dit initiatief bijvoorbeeld door vermelding op de website Pilotstarter.nl.

Maak een afspraak!

Wil je meer weten over de Woningbouw Monitor? Neem dan gewoon even contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!