Naar datagedreven beleid en aanpak voor vakantieparken

Steeds meer provincies en gemeenten willen een divers en kwalitatief goed aanbod van vakantieparken realiseren. Vakantieparken vormen voor veel provincies en gemeenten in ons land namelijk een belangrijk onderdeel in het toeristische aanbod en daarmee de lokale economie. Maar soms zijn vakantieparken ook een bron van onveiligheid en zelfs ondermijnende (criminele) activiteiten. Om te zorgen dat deze economische waarde wordt versterkt en misstanden worden aangepakt, werken overheden samen met ondernemers aan de verbetering van de kwaliteit van het aanbod.

Kijk ons webinar terug!

Op dinsdag 11 december a.s. om 15:00 uur hebben dr. Henk Ferwerda van Bureau Beke en dr. Jurriaan Souer van Shintō Labs laten zien hoe de Monitor Vitale Vakantieparken vorm kan geven aan je beleid en de aanpak. Je het webinar terugkijken  via onderstaand formulier!

dr. Jurriaan Souer

Shintō Labs

dr. Henk Ferwerda

Bureau Beke
N.B. uw gegevens worden gedeeld met Bureau Beke die het webinar mede hebben georganiseerd!

Wat anderen ervan vinden

De Monitor Vitale Vakantieparken stelt onze gemeenten in staat om online inzicht te krijgen in de kwaliteit van vakantieparken en vervolgens om interventies uit te voeren en het effect daarvan te meten.

De Monitor Vitale Vakantieparken is een gebruiksvriendelijke tool die gemeenten veel waardevolle en noodzakelijke informatie biedt om het thema vakantieparken adequaat te kunnen oppakken.

Rijke functionaliteit

De Monitor Vitale Vakantieparken bevat o.a. de volgende functionaliteiten:

  • Dashboard met de belangrijkste kengetallen
  • Filteren en doorzoeken data
  • Alle data op een kaart zichtbaar
  • Benchmark
  • Makkelijk rapportages maken voor bijvoorbeeld het college
  • Plannen en meten interventies
  • Standaard integratie met o.a. de BAG en de KVK

Vitale Vakantieparken

De Monitor Vitale Vakantieparken is ontwikkeld door Bureau Beke en Shintō Labs. Bureau Beke heeft in opdracht van het programma Vitale Vakantieparken onder regie van de provincie Gelderland en 11 Gelderse gemeenten een monitor ontwikkeld om de kwaliteit van vakantieparken inzichtelijk te maken. Shintō Labs heeft deze monitor vertaald naar een datagedreven applicatie.

Maak een afspraak!

Wil je meer weten over de Monitor Vitale Vakantieparken? Neem dan gewoon even contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!