Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congrestival samen organiseren: DURF en vertrouwen

13 maart 2019 @ 09:00 - 17:00

Eén krachtige lokale overheid, dat is hét antwoord in deze tijd van snelle veranderingen. Gemeentelijke overheden staan voor opgaven die alleen kunnen worden aangepakt en opgelost in samenwerking. Samenwerking tussen disciplines en partijen binnen de gemeentelijke organisatie of met partners daarbuiten. Of met ándere gemeenten en hogere overheden. Want zonder samenwerken kom je nergens. Zeker in deze tijd dat alles ingewikkelder, meeromvattend, groter, gespecialiseerder, gevoeliger, sneller en duurder is geworden. Er wordt dan ook veel samengewerkt in het gemeentelijke domein en er zijn veel nieuwe initiatieven, mede gestimuleerd door de mogelijkheden die technologische ontwikkelingen bieden.

Hoe organiseer je dat?

Hoe vanzelfsprekend samenwerken ook is, iets samen organiseren heeft een extra dimensie. Dat gaat niet vanzelf. Samen organiseren vraagt om durf en vertrouwen. Durf om geijkte paden te verlaten en het anders te doen, om je open te stellen, de dialoog aan te gaan, krachten te bundelen. Vertrouwen in de kennis van anderen en de wil om de klus met elkaar te klaren.

VNG Realisatie helpt u inzicht te krijgen in dat proces van samen organiseren, toegesneden op de opgaven waar gemeenten voor staan. We delen de ervaringen en vinden de kansen die samen organiseren biedt.

Congres en festival in één

Dat doen we op 13 maart 2019 in De Fabrique in Utrecht. Het wordt een inspirerende dag voor gemeentelijke organisaties. We noemen het een Congrestival, omdat het méér is dan een inhoudelijk congres alleen. Het wordt ook – in een informele setting met veel netwerkkansen – een festival van initiatieven en praktijkvoorbeelden, van ideeën en innovaties, verpakt in inspirerende sessies, discussietafels met inwoners, speeddates, workshops en ‘fasterclasses’. Raymond Knops, staatssecretaris Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, opent het congrestival. Onder zijn verantwoordelijkheden vallen onder meer de digitale overheid en de basisregistraties personen. Knops: “Ik weet vanuit mijn ervaring als lokaal bestuurder bij het inrichten van innovatieateliers dat je alleen innovatie krijgt als je de gebaande paden durft te verlaten en met mensen spreekt die niet dezelfde taal spreken als jijzelf” (Computable 1/2019)

Maatschappelijke en Uitvoeringsvraagstukken staan centraal

Tijdens het Congrestival staan de actuele maatschappelijke thema’s, gemeentelijke uitvoeringsvraagstukken en daarbij behorende randvoorwaardelijke onderwerpen centraal. Ze zijn ook letterlijk zichtbaar op verschillende pleinen. Op die pleinen en in een groot aantal subzalen laten gemeenten zien hoe samen organiseren ruimte kan creëren voor (inter-)lokale uitdagingen en doelen, hoe gemeentelijke organisaties onderling kennis en ervaring delen en maken we inzichtelijk hoe gemeenten en VNG deze vraagstukken aanpakken. U kunt er letterlijk de volgende dag met uw eigen gemeentelijke vraagstukken mee aan de slag om uw dienstverlening aan inwoners en ondernemers verder te verbeteren.

Shintō Labs aanwezig op Plein Openbare Orde en Veiligheid

Shintō Labs is door VNG Realisatie gevraagd om haar oplossingen door datagedreven toezicht, handhaving en veiligheidsbeleid te presenteren op het Plein Openbare Orde en Veiligheid. Onder andere laten we de case van de gemeente Zaanstad zien waarin we met behulp van data analyse grip krijgen op ondermijning.

 

Gegevens

Datum:
13 maart 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/congrestival

Organisator

VNG Realisatie
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
13 maart 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/congrestival

Organisator

VNG Realisatie
Bekijk de site van Organisator