Training R en RStudio Advanced

De kracht van onze aanpak is dat we razendsnel, concrete resultaten leveren. De belofte van een Shintō Design Sprint: in vijf dagen van idee naar een toetsbaar werkend prototype. Voor het snel bouwen van geavanceerde prototypes en het doorontwikkelen daarvan naar kick-ass datagedreven applicaties gebruiken we R, RStudio en Shiny. Met deze training leer je je R kennis en skills naar een nog hoger niveau kan tillen, en meer efficient projecten ontwikkelt en onderhoudt.

Voor wie is de training bedoeld?

Je gebruikt regelmatig R en RStudio voor data science of analytics en je wil graag je skills naar een hoger niveau brengen. Je produceert genoeg code maar vind het lastig om dat goed georganiseerd te doen. Je wil jezelf verbeteren in het managen van je code maar weet niet goed waar je moet beginnen. Je maakt je soms zorgen over de betrouwbaarheid en robuustheid van je code en wil beter in staat zijn om je werk te testen, versiecontrole uit te voeren en te bundelen op zo’n manier dat alles goed blijft werken.

Wat leer je in de training?

Na deze training zul je in staat zijn om te werken aan een of meer complexe workflows met R en RStudio, om webservices via R te gebruiken en te deployen, om versiecontrole te gebruiken met Git met behulp van RStudio en om best practices toe te passen op je code, en organisatie van je gehele project. Met deze vaardigheden zul je minder fouten maken en robuustere applicaties bouwen.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Organiseren van je project: bestanden en code netjes houden
 • Versiecontrole met Git: een perfecte historie van je werk
 • Programmeren van (meer en betere) functies
 • Unit testing: automated tests van je code om fouten te voorkomen
 • Gangbare functies bundelen in R packages
 • Gebruik van web services van ‘R’ & deployen van web services (met plumber)

De onderwerpen zullen toegelicht worden met een fictief project, waar ruwe data wordt ingelezen bewerkt, meerdere machine learning algoritmes worden toegepast, data en resultaten worden gevisualiseerd met figuren en tabellen.

Wat moet ik nog meer weten?

Het betreft een tweedaagse cursus. Elke dag bestaat uit 2 sessies van 3,5 uur en een lunchbreak daartussen. Elke sessie bestaat typisch uit 1-1,5 uur demonstratie en 2-2,5 uur zelf aan de slag op basis van de trainingsmaterialen inclusief voorbeeldcode en oefeningen. Vragen kunnen doorlopend worden gesteld tijdens dit proces. De trainingsmaterialen zijn exclusief voor deze training ontwikkeld en kunnen nergens anders worden verkregen.

Andere trainingen

Prijs

EUR. 950,-

Boek nu!Overig

 • Trainingen vinden online plaats.
 • Cursisten gebruiken eigen laptop.
 • De opleidingsomgeving incl. alle oefeningen worden door ons verzorgd.
 • De duur van de training is 2 dagen.
 • Prijzen gelden per cursist en zijn exclusief BTW.

Onze trainers

Dr. Remko Duursma is een zeer ervaren wetenschapper en docent. Hij gebruikt R als sinds 2001, met name voor zijn wetenschappelijke werk. In zijn vorige rol als Associate Professor aan de Western Sydney University in Australië, heeft hij R en RStudio cursussen ontwikkeld, en biedt deze nu aan via Shinto Academy. De cursussen waren zeer populair met een gemiddelde waardering van 4.6 (op een schaal van 1-5 met 191 respondenten).

Dr. Jurriaan Souer heeft zijn master Informatica afgerond aan de Universiteit van Utrecht en is daarna gepromoveerd in de Informatiekunde. Jurriaan heeft bij Shintō Labs de rol van Product Strategist en is daarvoor een paar jaar actief geweest in Silicon Valley. Jurriaan is de mede-bedenker van de Design Sprint van Shintō Labs en heeft deze methode al meer dan 20 keer succesvol toegepast bij overheden in de rol van Sprint Master.

Wat anderen zeggen

Binnen de Borg werken we aan een project over de inzetbaarheid van biosensoren binnen de forensische psychiatrie. Voor dit project wilden we een Shiny App ontwikkelen waarmee we zowel de visualisatie als de analyse en rapportage van fysiologische signalen in één dashboard wilden hebben. Hier hadden we zeer specifieke kennis van geavanceerd programmeren in R voor nodig. Shintō Labs bood ons een cursus op maat waarmee we binnen 4 werkdagen een eerste prototype hebben kunnen maken! Je kon aan de trainer merken dat hij wist waar hij mee bezig was, bovendien wist hij complexe materie eenvoudig uit te leggen. We hebben ontzettend veel geleerd in zeer korte tijd!

Bij Remko Duursma van Shintō Labs heb ik een Shiny-training van vier dagdelen gevolgd. Remko was erg kundig en goed voorbereid en we kregen goede feedback op door onszelf ontwikkelde apps. Ik heb tijdens deze cursus heel veel geleerd over R in het algemeen en over Shiny in het bijzonder. Remko bracht veel praktijkervaring mee en dat werkte voor mij erg inspirerend!

I have historically used online self paced courses which are much inferior to this style of classroom/lab teaching. The instructors possessed a great knowledge of the R language and were able to teach it well