Training Prototypen met Shiny

De kracht van onze aanpak is dat we razendsnel concrete resultaten leveren. De belofte van een Shintō Design Sprint: in vijf dagen van idee naar een toetsbaar werkend prototype. Als Data Scientist is het aan jou om op Dag 4 een prototype te bouwen. Als basis voor prototypes gebruiken we R, RStudio en Shiny. Tijdens deze training leren we je hoe je razendsnel interactieve prototypes kan ontwikkelen met Shiny zonder voorkennis van webtechnologiën.

Voor wie is de training bedoeld?

Je hebt al ervaring met R en RStudio, het bewerken van data, en het visualiseren van data met behulp van ggplot2 of base graphics. Je wilt snel en eenvoudig gebruikersvriendelijke en interactieve web apps ontwikkelen of dashboards – een collectie van tools om je data te visualiseren en inspecteren.

Wat leer je in de training?

In deze training leer je hoe je zelf je eigen Shiny apps en dashboards kan ontwikkelen. De training zal zich niet alleen focussen op Shiny, maar zal ook ingaan op een reeks aan programmeer trucs en best practices, die je nodig hebt om met Shiny te werken en voor de hand liggende problemen te voorkomen. Aan het einde van de training heb je de vaardigheden om simpele Shiny apps te ontwikkelen en de basis gelegd voor meer geavanceerde skills.

De volgende twee Shiny apps worden gebruikt als voorbeelden tijdens de training

 • Een interactief dashboard waarmee je data visualiseert en inspecteert, inclusief vele aanpassingen.
 • Een data collectie + visualisatie applicatie bestaande uit twee Shiny apps die aan elkaar gekoppeld zijn via een online database: een app om de data te verzamelen en een andere app om de data op een kaart te visualiseren.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Programmeer vaardigheden: functions, lists & tips.
 • Basics van Shiny apps: server & ui, layout, input widgets, output formats, deploying.
 • Dashboards: collecties van visualisaties, text en tabellen met shinydashboard.
 • Advanced skills: reactivity, debugging, en styling met CSS.

Wat moet ik nog meer weten?

Het betreft een tweedaagse cursus. De dag bestaat uit meerdere demonstraties telkens gevolgd door ruim tijd waarin jezelf aan de slag gaat op basis van de trainingsmaterialen, inclusief voorbeeldcode en oefeningen. Vragen kunnen doorlopend worden gesteld tijdens dit proces. De trainingsmaterialen zijn exclusief voor deze training ontwikkeld en kunnen nergens anders worden verkregen.

Andere trainingen

Prijs

EUR. 950,-

Boek nu!

Overig

 • Trainingen vinden online plaats.
 • Cursisten gebruiken eigen laptop.
 • De opleidingsomgeving incl. alle oefeningen worden door ons verzorgd.
 • De duur van de training is 2 dagen.
 • Prijzen gelden per cursist en zijn exclusief BTW.

Onze trainers

Dr. Remko Duursma is een zeer ervaren wetenschapper en docent. Hij gebruikt R al sinds 2001, met name voor zijn wetenschappelijke werk. In zijn vorige rol als Associate Professor aan de Western Sydney University in Australië, heeft hij R en RStudio cursussen ontwikkeld, en biedt deze nu aan via Shintō Academy. De cursussen waren zeer populair met een gemiddelde waardering van 4.6 (op een schaal van 1-5 met 191 respondenten).

Dr. Jurriaan Souer heeft zijn master Informatica afgerond aan de Universiteit van Utrecht en is daarna gepromoveerd in de Informatiekunde. Jurriaan heeft bij Shintō Labs de rol van Product Strategist en is daarvoor een paar jaar actief geweest in Silicon Valley. Jurriaan is de mede-bedenker van de Design Sprint van Shintō Labs en heeft deze methode al meer dan 20 keer succesvol toegepast bij overheden in de rol van Sprint Master.

Wat anderen zeggen

Binnen de Borg werken we aan een project over de inzetbaarheid van biosensoren binnen de forensische psychiatrie. Voor dit project wilden we een Shiny App ontwikkelen waarmee we zowel de visualisatie als de analyse en rapportage van fysiologische signalen in één dashboard wilden hebben. Hier hadden we zeer specifieke kennis van geavanceerd programmeren in R voor nodig. Shintō Labs bood ons een cursus op maat waarmee we binnen 4 werkdagen een eerste prototype hebben kunnen maken! Je kon aan de trainer merken dat hij wist waar hij mee bezig was, bovendien wist hij complexe materie eenvoudig uit te leggen. We hebben ontzettend veel geleerd in zeer korte tijd!

Bij Remko Duursma van Shintō Labs heb ik een Shiny-training van vier dagdelen gevolgd. Remko was erg kundig en goed voorbereid en we kregen goede feedback op door onszelf ontwikkelde apps. Ik heb tijdens deze cursus heel veel geleerd over R in het algemeen en over Shiny in het bijzonder. Remko bracht veel praktijkervaring mee en dat werkte voor mij erg inspirerend!

I have historically used online self paced courses which are much inferior to this style of classroom/lab teaching. The instructors possessed a great knowledge of the R language and were able to teach it well