Training Design Sprinten voor Data Scientists

De kracht van onze aanpak is dat we razendsnel, concrete resultaten leveren. De belofte van een Design Sprint: in vijf dagen van idee naar een toetsbaar werkend prototype. Als Data Scientist ben je verantwoordelijk voor de data analyse en het te realiseren prototype. In deze training leer je de ins en outs van de Data Scientist rol bij de Design Sprint.

Wat leer je in de training?

In de training Design Sprinten voor Data Scientists leer je hoe je je voor een Design Sprint voorbereid, hoe je samen met de Sprint Master de ambities van het sprint team vertaald naar een werkend prototype. Je leert onder andere:

 • Hoe je data bronnen inventariseert en waardeert op haalbaarheid en waarde
 • Hoe je de gebruikers hun wensen goed kan laten formuleren
 • Hoe je balans kunt vinden tussen diepgaande analyses en ‘goed is goed genoeg’
 • Hoe je jouw analyses zo goed mogelijk kunt aansluiten bij de beslissers
 • Hoe je technologie kan inzetten om indrukwekkende prototypes kan maken
 • Hoe je feedback en input van experts verzamelt en hoe je jouw prototype valideert
 • Wat kan ik bereiken met deze training?

Wat kan ik bereiken met deze training?

Na een volle dag kennisoverdracht met oefeningen heb je alle kennis in huis van:

 • Hoe je met een klein team, innovatie kan manier kan vormgeven
 • Hoe het Design Sprint proces wordt voorbereid en uitgevoerd vanuit de rol als Data Scientist
 • Alle methodes en technieken van de Design Sprint om data te inventariseren, op te schonen, te analyseren en een prototype realiseren onder hoge druk
 • Welke rol de Sprint Master en de Data Scientist heeft in het proces
 • Handleiding Design Sprinten voor Data Scientist

Wat moet ik nog meer weten?

Een Shintō Labs Design Sprint voor datagedreven innovaties wordt altijd ondersteund door twee personen: de Sprint Master en de Data Scientist. Bekijk ook de training Design Sprinten voor Sprint Masters.

Als verdieping op deze training kun je ook leren hoe je prototypes kan ontwikkelen in R/Studio en R/Shiny.

Andere trainingen

Prijs

EUR. 750,-

Boek nu!

Overig

 • Bij de prijs is cursusmateriaal inbegrepen waaronder het boek How To Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days van Jake Knapp.
 • Trainingen vinden online plaats.
 • De duur van de training is 1 dag.
 • Prijzen gelden per cursist en zijn exclusief BTW.

Onze trainers

Dr. Jurriaan Souer heeft zijn master Informatica afgerond aan de Universiteit van Utrecht en is daarna gepromoveerd in de Informatiekunde. Jurriaan heeft bij Shintō Labs de rol van Product Strategist en is daarvoor een paar jaar actief geweest in Silicon Valley. Jurriaan is de mede-bedenker van de Design Sprint van Shintō Labs en heeft deze methode al meer dan 20 keer succesvol toegepast bij overheden in de rol van Sprint Master.

Dr. Remko Duursma is een zeer ervaren wetenschapper en docent. Hij gebruikt R/Studio als sinds 2001 voor met name zijn wetenschappelijke werk. In zijn vorige rol als Associate Professor aan de Western Sydney University in Australië, heeft hij R/Studio cursussen ontwikkeld. De cursussen waren zeer populair met een gemiddelde waardering van 4.6 (op een schaal van 1-5 en 191 respondenten).

Drs. Eric van Esch heeft zijn master Econometrie behaald aan de Tilburg University. Eric heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vakgebied van data science en software engineering. Samen met Jurriaan Souer is hij mede-bedenker van de Shintō Design Sprint en heeft hij al meer dan 20 datagedreven prototypes ontwikkeld met R, RStudio en Shiny.

Wat anderen zeggen

De Design Sprint is een prachtig middel om te starten met datagestuurd werken! Van maatschappelijk vraagstuk naar een oplossing in 5 dagen!

Design Sprinten helpt om samen van idee naar concrete toepassing te gaan. Het brengt mensen bij elkaar en zorgt voor positieve energie!

Wil je datagestuurd gaan werken maar weet je niet waar je hoe je moet beginnen? Doe een Design Sprint!

DOWNLOAD ONS WHITEPAPER OVER DE DESIGN SPRINT!