Training Design Sprinten In-House Fundamentals

De kracht van onze aanpak is dat we razendsnel, concrete resultaten leveren. De belofte van een Design Sprint: in vijf dagen van idee naar een toetsbaar werkend prototype. In deze training wordt je door onze trainers begeleid bij het zelf doen van een Design Sprint in jouw organisatie.

Wat leer je in de training?

In de training Design Sprinten In-House Fundamentals wordt je door onze trainers begeleid bij het zelf doen van een Design Sprint. Je leert hoe je je voor een Design Sprint voorbereid, hoe je samen met de Data Scientist de ambities van het sprint team vertaald naar een werkend prototype. Je leert onder andere:

 • Hoe je data bronnen inventariseert en waardeert op haalbaarheid en waarde
 • Hoe je de gebruikers hun wensen goed kan laten formuleren
 • Hoe je balans kunt vinden tussen diepgaande analyses en ‘goed is goed genoeg’
 • Hoe je jouw analyses zo goed mogelijk kunt aansluiten bij de beslissers
 • Hoe je technologie kan inzetten om indrukwekkende prototypes kan maken
 • Hoe je feedback en input van experts verzamelt en hoe je jouw prototype valideert
 • Wat kan ik bereiken met deze training?

Wat kan ik bereiken met deze training?

Na deze begeleiding heb je alle kennis in huis van:

 • Hoe je met een klein team, innovatie kan vormgeven
 • Hoe het Design Sprint proces wordt voorbereid en uitgevoerd
 • Alle methodes en technieken van de Design Sprint om data te inventariseren
 • Welke rol de Sprint Master en de Data Scientist heeft in het proces
 • Handleiding Design Sprinten voor Data Scientist

Wat moet ik nog meer weten?

Een Shintō Labs Design Sprint voor datagedreven innovaties wordt altijd ondersteund door twee personen: de Sprint Master en de Data Scientist. Bekijk ook de training Design Sprinten voor Sprint Masters en Data Scientists.

Als verdieping op deze training kun je ook leren hoe je prototypes kan ontwikkelen in R/Studio en R/Shiny.

Andere trainingen

Prijs

Op aanvraag

Vraag meer informatie aan


Overig

 • Bij de prijs is cursusmateriaal inbegrepen waaronder het boek How To Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days van Jake Knapp.

Onze trainers

Dr. Jurriaan Souer heeft zijn master Informatica afgerond aan de Universiteit van Utrecht en is daarna gepromoveerd in de Informatiekunde. Jurriaan heeft bij Shintō Labs de rol van Product Strategist en is daarvoor een paar jaar actief geweest in Silicon Valley. Jurriaan is de mede-bedenker van de Design Sprint van Shintō Labs en heeft deze methode al meer dan 20 keer succesvol toegepast bij overheden in de rol van Sprint Master.

Dr. Remko Duursma is een zeer ervaren wetenschapper en docent. Hij gebruikt R/Studio als sinds 2001 voor met name zijn wetenschappelijke werk. In zijn vorige rol als Associate Professor aan de Western Sydney University in Australië, heeft hij R/Studio cursussen ontwikkeld. De cursussen waren zeer populair met een gemiddelde waardering van 4.6 (op een schaal van 1-5 en 191 respondenten).

Wat anderen zeggen

De Design Sprint is een prachtig middel om te starten met datagestuurd werken! Van maatschappelijk vraagstuk naar een oplossing in 5 dagen!

Design Sprinten helpt om samen van idee naar concrete toepassing te gaan. Het brengt mensen bij elkaar en zorgt voor positieve energie!

Wil je datagestuurd gaan werken maar weet je niet waar je hoe je moet beginnen? Doe een Design Sprint!

Meer weten over de Shintō Design Sprint?

Lees in het whitepaper ‘Van challenge naar datagedreven toepassing’, hoe de Shintō Design Sprint werkt en hoe u effectief datagedreven kan werken!