Jan van Ginkel  

Jan van Ginkel is eigenaar van Jan van Ginkel Advies & Management en tevens concerndirecteur en loco-provinciesecretaris van de provincie Zuid-Holland. Daarvoor was hij gemeentesecretaris/algemeen directeur van Zaanstad en Schiedam.

Vanuit zijn ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid zet hij vol in op het gezamenlijk zoeken naar het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Van Ginkel heeft een passie voor innovatie en leren.

Bij de gemeente Zaanstad heeft Jan meegewerkt aan de Zaanse aanpak voor datagestuurd werken. De gemeente Zaanstad is hiermee een van de koplopers op het gebied van datagestuurd werken in Nederland.

Wat is het doel van de masterclass?

Overal lees je dat big data of data science de wereld gaat veranderen.  De believers beloven gouden bergen en de sceptici waarschuwen voor het einde van de wereld door kunstmatige intelligentie. Wat moet ik als directeur of bestuurder van een overheidsorganisatie hiermee? Moet ik er überhaupt iets mee? En als ik de voordelen denk te zien, hoe ga ik er dan mee aan de slag? Hoe organiseer ik dat? En hoe zit het eigenlijk met de privacy van burgers? Deze vragen en meer zullen worden beantwoord door Jan van Ginkel en Jurriaan Souer. Geen wazige vergezichten maar concrete voorbeelden en toepassingen en een direct hanteerbare aanpak voor uw organisatie. Want zoals Jan altijd zegt: ‘Data moet je gewoon doen!’

Wat haal je uit de masterclass?

  • Je leert wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van datagedreven of datagestuurd werken.
  • Je krijgt concrete voorbeelden te zien van datagedreven werken in de praktijk.
  • Je leert op welke manier je privacy van burgers en bedrijven kan waarborgen.
  • Je hoort hoe je kan starten met een kortcyclische aanpak en beperkte middelen.
  • Je ziet hoe je dat in stappen kan opschalen naar het voor jou gewenste niveau.

Voor wie is de masterclass bedoeld?

Voor alle directeuren of bestuurders van overheidsorganisaties. Indien gewenst kan de masterclass ook voor raads- en statenleden worden gegeven.

Hoe lang duurt de masterclass?

De masterclass duurt maximaal 2 uur. In overleg kan de timing worden aangepast.

Hoe kan ik meer informatie krijgen?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie!Jurriaan Souer

Jurriaan Souer is een van de oprichters van Shintō Labs, een software boutique die data science oplossingen ontwikkelt voor overheden. Jurriaan heeft in meerder rollen gewerkt voor softwarebedrijven in zowel Nederland als Silicon Valley.

Hij heeft zijn master Informatica afgerond aan de Universiteit van Utrecht en is daarna gepromoveerd in de Informatiekunde. Jurriaan is de bedenker van de Design Sprint van Shintō Labs waarmee hij in 5 dagen van vraagstuk naar oplossing werkt .

Jurriaan laat zien hoe je in kleine stappen optimaal resultaat boekt met datagestuurd werken.